Realitná kancelária Reality Exkluziv - predaj a prenájom nehnuteľností z okresu Lučenec, Levice, Rimavská Sobota, Poltár a okolie

Späť

Rodinný dom na predaj čo najvýhodnejšie

Rodinné domy na predaj a na prenájom | Realitná kancelária Reality Exkluzív

Publikované dňa: 17.7.2015 

Cieľom predaja rodinného domu je prenechať svoju nehnuteľnosť novému vlastníkovi, ktorý za ňu adekvátne zaplatí podľa reálnej trhovej hodnoty. Celkovú hodnotu objektu však môžeme mierne ovplyvniť a existuje na to viacero účinných spôsobov. Patrí medzi nich napríklad správna príprava pozemku okolo domu.

Súčasťou rodinných domov sú aj okolité pozemky, ktoré patria k majetku spojenému so samotnou nehnuteľnosťou. Ich rozloha nemusí byť vôbec veľká, no aj napriek tomu dokážu ovplyvniť výslednú predajnú cenu. Preto je jasné, že pri predaji domu sa zohľadňuje viacero faktorov, od ktorých závisí celková vyčíslená hodnota objektu a práve vzhľad a stav pozemku je jedným z najdôležitejších.

Zvýšiť cenu môžete aj týmito spôsobmi :

Poriadok na prvom mieste –Pri obhliadke domu rozhodne takmer vždy prvý dojem, preto by ste sa mali snažiť prezentovať v čo najlepšom svetle. Základom bude poriadok na celom pozemku, nech to tam nepôsobí chaoticky a záujemca získa dobrý prehľad.

Záhrada by mala byť v dobrom stave – Samotná záhrada povie o majiteľovi veľa, takže obraz o svojej nehnuteľnosti vytvárate aj tým, ako vyzerá Vaša záhrada. Upravená záhrada, na ktorej vidno starostlivú prácu, vytvára pozitívny signál aj o celkovom stave domu.

Trávnik a chodníčky musia byť elegantné – Dizajn má veľký vplyv na samotnú cenu a vzhľad exteriéru dokáže takisto hýbať trhovou hodnotou domu. Určite zarobíte viac na predaji domu, ktorý má pestovaný trávnik a dvor umožňuje pohyb po štýlových chodníčkoch.

Pomôže pekný plot a dekorácie – S cieľom priniesť pozemku eleganciu treba venovať pozornosť celému exteriéru, takže orientujte sa aj na plot a ostatné dekorácie. Hlavné je, aby bol plot vo funkčnom a estetickom stave a čo sa týka samotných dekorácií, tie by sa mali starať o vytváranie príjemnej atmosféry.

Dajte do poriadku vlastnícke pomery

Ak ste sa postarali o stav domu a pozemku a chystáte sa na predaj, odporúčame Vám ešte dať do poriadku prípadné nejasnosti spojené s právnymi záležitosťami. Žiadny kupujúci si neželá nehnuteľnosť, okolo ktorej sú nedokončené prevody vlastníctva, chaotické rozdelenie parciel, vecné bremeno alebo iné komplikácie tohto typu.

Pokiaľ sa zodpovedne pripravíte na predaj domu prostredníctvom úpravy exteriéru a spojíte to s vyriešením všetkých možných problémov okolo vlastníckych pomerov, potom bude Vaša nehnuteľnosť kompletne pripravená na úspešný predaj. Určite sa oplatí venovať čas a možno aj vložiť nejaké investície do týchto krokov, ktoré Vám v konečnom dôsledku môžu podstatne zvýšiť cenu objektu a priniesť o pár tisíc eur viac.

Uľahčiť a zrýchliť predaj či kúpu svojho rodinného domu si môžete aj prostredníctvom realitnej kancelárie Reality Exkluzív, ktorá vám profesionálne pomôže v mnohých slovenských regiónoch a postará sa o všetky náležitosti vedúce k výhodnému obchodu. Vyberte si podľa svojho regiónu: alebo aj viac: Domy  aj na južnom Slovensku.

Text : Róbert Bosák  pre  Reality Exkluzív.