Realitná kancelária Reality Exkluziv - predaj a prenájom nehnuteľností z okresu Lučenec, Levice, Rimavská Sobota, Poltár a okolie

Späť

Kúpa nehnuteľnosti pomocou realitného makléra

Pracovné ponuky, obchodník, predajca | Realitná kancelária Reality Exkluzív

Publikované dňa: 14.5.2015 

Činnosť realitných kancelárií spočíva v pomoci klientom pri akomkoľvek obchode s nehnuteľnosťou, pod čím rozumieme aj kúpu, nielen predaj. Preto je nepochopiteľné, že na Slovensku sa makléri využívajú skoro vždy len pri predávaní nehnuteľnosti a pri kúpe ich nájdeme iba sporadicky.  

Služby realitných kancelárií sú vyhľadávané pravidelne, no takmer vždy sú oslovované za účelom predaja nehnuteľnosti. Predávajúci už dávno pochopili, že šikovný maklér sa postará o predaj ich objektu rýchlo a seriózne, čo im výrazne zjednoduší celý proces obchodu. Prečo teda nevyhľadať makléra aj v pozícií kupujúceho a neuľahčiť si jednu z najdôležitejších životných investícií?

Nemusíte hľadať nehnuteľnosť

Medzi najväčšie pozitíva spolupráce s realitným maklérom patrí v prípade záujmu o kúpu nehnuteľnosti jeho schopnosť nájsť vhodný objekt. Pokiaľ maklérovi poviete presnú predstavu o veľkosti priestorov, lokalite, cene či dispozícií, dokáže rýchlo nájsť nehnuteľnosť podľa Vašich požiadaviek. 

Skúsenosti pri jednaní s predajcom

Pomoc makléra sa osvedčí aj pri jednaní s predávajúcim, kde vzniká možnosť vyrokovať lepšiu cenu. Vďaka jeho službám sa takisto vyhnete zbytočným podvodným praktikám spojeným s precenením alebo zatajovaním faktov o pravom stave objektu, čo je dnes dosť častým prípadom.   

Pomoc s rôznymi právnymi úkonmi

S kúpou nehnuteľnosti sa spája aj viacero právnych úkonov, bez ktorých sa transakcia nemôže uznať ako platná. Dobrý realitný maklér považuje za samozrejmosť, že v rámci svoje práce sa má postarať aj o celú administratívnu agendu a prevziať plnú zodpovednosť za jej riešenie.

V dnešnej dobe rozmýšľajú slovenskí majitelia nehnuteľností omnoho praktickejšie a účelovo sa zameriavajú na efektivitu, no niekedy sa prejavujú konzervatívne a snažia sa ušetriť aj na kvalitných službách. Pri obchodoch s nehnuteľnosťami sa však takýto krok nemusí vyplatiť, takže vyhľadanie dobrého makléra so schopnosťou zabezpečiť výhodnú kúpu - predaj akéhokoľvek objektu je určite rozumným riešením. Pozrite si ponuku realitnej spoločnosti Exkluzív, ktorá pôsobí na južnom Slovensku.

 

Text : Róbert Bosák - pre Realityexkluziv.sk