Realitná kancelária Reality Exkluziv - predaj a prenájom nehnuteľností z okresu Lučenec, Levice, Rimavská Sobota, Poltár a okolie

Späť

5 hlavných chýb začínajúcich realitných maklérov

Pracovné ponuky, obchodník, predajca | Realitná kancelária Reality Exkluzív

Publikované dňa: 27.7.2015 

Na začiatku vykonávania nejakej činnosti dostaneme poriadne zabrať a ak chceme uspieť musíme ukázať odhodlanie a pevnú vôľu. Tento trend platí v každej brandži a iné to nie je ani v tej realitnej, kde sa presadia len tí najlepší.

S každou prácou prichádzajú nejaké omyly, no to ešte nie je dôvod na ukončenie činnosti. Nájsť v sebe motiváciu prekonať slabé chvíle a pokračovať v disciplinovanej práci bude základom celej snahy, takže šikovní a vytrvalí makléri sa dokážu popasovať aj s občasnými prehrami. Hneď pri vstupe do tejto profesie je však lepšie vyhnúť sa hlavným chybám, ktoré číhajú na každého začiatočníka.

1. Motiváciou sú len peniaze – Úspech nových maklérov najčastejšie stroskotá na hlavnom probléme, ktorým je nesprávna motivácia. Ak sa tá spojí iba s víziou vysokých zárobkov, daný maklér len ťažko vydrží pracovné tempo a nepodľahne vyhoreniu. Základom je radosť z odvedenej práce, chuť zlepšovať sa a nemenej dôležitá je skutočná ochota slúžiť klientovi.

2. Prehnané očakávania – Na vysokých cieľoch nie je nič zlé, veď práve vďaka nim máme snahu na sebe pracovať. Avšak mnoho nových maklérov opakuje tú istú chybu, ktorým sú prehnane vysoké očakávania. Dianie na realitnom trhu je príliš dynamické, takže očakávať niečo konkrétne neznamená, že to aj vyjde. Lepšie je prispôsobovať sa momentálnemu vývoju a na základe toho robiť správne rozhodnutia.

3. Predbiehanie práce – Každému novému maklérovi prospeje, keď sa dokáže zamerať na postupné kroky a prirodzeným tempom sa posúvať z jednej méty do druhej. Práca má byť systematická a riadená, takže myslieť na budúce úspechy a zabúdať na aktuálne pracovné povinnosti nie je veľmi rozumné. 

4. Podcenenie konkurencie – Múdry maklér nebude podceňovať konkurenciu a už vôbec nie zhadzovať jej prácu. Aj napriek potrebnej súťaživosti pri získavaní klientov je dobré, ak dokážu realitné kancelárie spolupracovať na rozvíjaní realitného trhu a zdravým spôsobom súperenia sa vzájomne podporovať v odvádzaní vynikajúcej práce.

5. Slabý sebarozvoj – Bez vzdelávania, pracovania na svojom prejave a zbierania cenných skúseností sa snáď ani nedá presadiť.Neustále zlepšovanie svojho potenciálu je alfou a omegou každého makléra, ktorý to myslí so sprostredkovaním obchodov s nehnuteľnosťami naozaj vážne.Tí, ktorí nemajú záujem o poctivú a cieľavedomú prácu spojenú s vlastným rozvojom, sa nemôžu čudovať rýchlemu ukončeniu kariéry.

Ak ste teda rozhodnutí skúsiť prácu realitného makléra, pripravte sa na veľkú obchodnú cestu, ktorá prináša mnoho zaujímavých momentov. Spoznajte svoje silné aj slabé stránky, vyhnite sa najčastejším chybám a vybudujte si pevné základy, vďaka ktorým máte dosť veľkú šancu uspieť v tejto prestížnej oblasti. Nespornou výhodou je práca v takej realitnej spoločnosti, ktorá každému novému maklérovi poskytne zaškolenie na základe osobného prístupu..  Priateľská atmosféra nemôže nahradiť žiadny pracovný - alebo obchodný vzťah! 

Ponuka práce v Našej realitnej spoločnosti: https://realityexkluziv.sk/ponuka-prace-kariera

 

Text : Róbert Bosák  - pre Reality Exkluzív