Realitná kancelária Reality Exkluziv - predaj a prenájom nehnuteľností z okresu Lučenec, Levice, Rimavská Sobota, Poltár a okolie

Späť

Príprava nehnuteľnosti na predaj!

Naše služby | Realitná kancelária Reality Exkluzív

Publikované dňa: 14.4.2015 

K voľným nehnuteľnostiam určeným na predaj sa denne pridajú desiatky nových objektov. Úspech pri ich predaji závisí od viacerých faktorov, medzi ktorými nesmie chýbať dôkladná príprava. Účinné tipy vedúce k príprave daného objektu Vám môžu dosť pomôcť, takže prinášame zaujímavé metódy ako predstaviť svoju nehnuteľnosť v tom najlepšom svetle.

Dbajte na prvý dojem

Pri spoznávaní niečoho nového si vždy vytvárame nejaký dojem, od ktorého závisí naše ďalšie vnímanie. Rovnaké to je aj pri obhliadke nehnuteľnosti, takže záujemcu treba hneď na úvod niečím upútať. Dôležité bude pripraviť najmä vstupné priestory a eliminovať zbytočný neporiadok. Pre zlepšenie dojmu môžete prichystať aj nejaké zaujímavé prekvapenie.

Dajte priestoru lesk

Pre zvýšenie šancí na predaj je dôležité vytvorenie príjemnej atmosféry. Priestor by mal byť dobre osvetlený a bohatý na farby. Výhodou bude, ak necháte vyniknúť jeho silné stránky v rôznych podobách. Záujemcovia si cenia aj prvky podporujúce originalitu objektu, takže nešetrite na štýlových dekoráciách či nábytku.    

Pozor na závady

Častou chybou predávajúcich je prílišná ľahostajnosť k poškodeniam. Závady kazia obraz o objekte, takže v maximálnej možnej miere treba zrealizovať opravy a rekonštrukcie. Každý kupujúci chce predsa nehnuteľnosť v dobrej kondícií, takže eliminovanie nedostatkov bude veľkým plusom.

Spoznajte svoju nehnuteľnosť

Pripravený treba byť aj na otázky záujemcu, ktorý bude chcieť spoznať nehnuteľnosť. Môže sa Vás pýtať na výmeru, pôvod, technologicko-konštrukčné stránky či orientáciu objektu. Ak nechcete ostať zaskočení, naštudujte si všetko podstatné, pretože predajca bez vedomostí nie je dôveryhodný. 

Predaj nehnuteľnosti vyžaduje viacero krokov, ktoré treba riešiť svedomito. Je to práve zodpovedná príprava, ktorá pri predaji zohráva jednu z kľúčových úloh. Ak sa chystáte svoju nehnuteľnosť predať, podceniť by ste nemali ani najmenší detail, pretože Vaša snaha, ochota a motivácia pri príprave sa odrazí aj na výsledku.

Práve preto môžete využiť služby Realitnej spoločnosti Exkluzív, ktorá vám pomôže s kúpou - predajom nehnuteľnosti v mnohých slovenských regiónoch a postará sa o všetky náležitosti vedúce k výhodnému obchodu.   

Text : Róbert Bosák