Realitná kancelária Reality Exkluziv - predaj a prenájom nehnuteľností z okresu Lučenec, Levice, Rimavská Sobota, Poltár a okolie

Späť

Najobľúbenejšie lokality na kúpu chaty

chaty-a-rekreacne-objekty-v-prirode

Publikované dňa: 29.10.2018

Trh s tzv. „druhým bývaním,“ ako bývajú označované rekreačné nehnuteľnosti, naberá nový dych. Kupujúci pridávajú do tempa a zvyšujú dopyt, s čím sa ponuka voľných chát rýchlo znižuje. Platí to hlavne v najobľúbenejších lokalitách, kde chaty kupujú najviac.

Už dávno to nie sú Vysoké Tatry, Záhorie ani Senecké jazerá, kde je zaznamenaný najvyšší dopyt po chatách. Kupujúci hľadajú alternatívnejšie lokality, ktoré nie sú preplnené turistami a poskytujú dostatok súkromia v tichom prostredí. 5 z týchto najobľúbenejších lokalít zaujalo aj nás, pretože každá z nich ponúka bohatú ponuku chát uprostred prírody za skvelé ceny. 

Nízke Tatry – Oblasť Nízkych Tatier sa tiahne pomedzi malebné dedinky situované popod tatranskými kopcami. Obce Bystrá, Valaská či Mýto pod Ďumbierom sú známe vynikajúcimi službami, čo láka mnohých chatárov. Tí však hľadajú miesto pre svoje letné sídla ešte ďalej a za najnižšími cenami putujú do okresov Poltár a Revúca, kde zasahujú ďalšie národné parky plné úžasných rekreačných oblastí. 

Poľana – chránená krajinná oblasť. Na jej území je vyhasnutá sopka s priemerom kráteru 6 km a obvodom cca 20 km. Tu nájdete vyhľadávanú turistickú, lyžiarsku  lokalitu so stovkami chát, chalúp, ktoré nájdete od obce Hriňovej až po obec Kokava nad Rimavicou.

Priehrada Ružiná – Pred rokmi sa o chaty v okolí Ružinskej priehrady neďaleko Lučenca zaujímali len domáci, no dnes je táto lokalita príťažlivá pre chatárov z celej krajiny. Samotná priehrada láka počas celého leta, no lokalita neočarí len milovníkov kúpania. Neďaleké obce ako Divín, Ábelová či vzdialenejší Vigľaš ponúkajú zážitky aj pre priaznivcov turistiky.

Zvolenská Slatina a Detva – V okolí Zvolena nájdeme viacero zaujímavých lokalít, ktoré sú priam idylickým prostredím na dovolenku. Obľúbená je najmä záhradkárska časť Kobelovec vo Zvolenskej Slatine, kde sa murované chatky predávajú už od 15 000€. Dopyt narastá aj v Detve, ktorá bola minulý rok v päťke obcí s najvyšším predajom chát na Slovensku.

Levický okres – Okres s najväčším počtom dedín na Slovensku ponúka mnoho obľúbených rekreačných lokalít. Či ide o obce Kalinčiakovo, Mýtne Ludany, preslávené Brhlovce alebo iné dedinky situované smerom na čarovné Štiavnické vrchy v susednom okrese, možností ako si tu užívať dovolenku v kvalitnej chate za pár tisíc je viac než dosť.

Ak hľadáte chatu v niektorej zo svojich obľúbených lokalít za rozumnú cenu, obráťte sa na spoločnosť Reality Exkluzív. Jej široká pôsobnosť vo viacerých okresoch od Levíc až po Revúcu vám pomôže s výberom aj s celým procesom kúpy. Ponuka sa neustále dopĺňa, takže stačí sledovať najnovšie aktuality chát a chalúp a zvoliť si nehnuteľnosť, ktorá splní vaše predstavy.

 

Text : Róbert Bosák