Realitná kancelária Reality Exkluziv - predaj a prenájom nehnuteľností z okresu Lučenec, Levice, Rimavská Sobota, Poltár a okolie

Späť

Cesta úspešného makléra...

Pracovné ponuky, obchodník, predajca | Realitná kancelária Reality Exkluzív

Publikované dňa: 27.4.2015 

Mnoho ľudí sníva o úspechu a chce sa presadiť v niektorej obľúbenej brandži. Ich sny však častokrát stroskotajú na neochote venovať sa svojej práci naplno a hľadať v sebe dostatok psychickej sily na zdolávanie prekážok. Nápady, motivácia a vytrvalosť musia zdobiť aj realitných maklérov, ktorí sa chcú presadiť pri predaji realít. Prinášame Vám niektoré užitočné typy, ktoré môžete skúsiť aplikovať na ceste za úspechom.

Učte sa od najlepších

Spojiť prax a teóriu v realitnej oblasti znamená všímať si kroky úspešných maklérov a v kombinácií s vlastným štýlom práce ich uviesť do praxe. Začiatočník sa učí pozorovaním a hľadaním ideálnych spôsobov, takže pri prvých klientoch Vám pomôžu tí skúsenejší.

Zbierajte skúsenosti

Každá skúsenosť je cenná a platí to aj pri predaji realít. Či už predaj ide alebo Vám klienti utekajú, v konečnom dôsledku zbierate cenné poznatky. Tie Vás naučia spoznať svoje silné a slabé stránky, na základe čoho môžete zlepšovať svoju stratégiu.

Trénujte svoj prejav

Realitný maklér pracuje stále s klientmi, takže musí trénovať svoju prezentáciu. Priateľskosť, komunikatívnosť a inteligencia sú piliere tejto práce, ktoré od Vás očakáva aj klient, preto je dôležitý autotréning a zlepšovanie svojho vystupovania.   

Spoznávajte trh

K náplni práce makléra patrí aj prieskum trhu, analýzy, skúmanie stratégií a nadväzovanie kontaktov. Práve vďaka tejto činnosti sa Vám podarí spoznať trh, hľadať správnych klientov na správnych miestach a pracovať s nehnuteľnosťami rýchlo a úspešne.

Pracujte, pracujte, pracujte

Ak sa chystáte uspieť ako realitný maklér, pripravte sa na dlhú cestu k cieľu. Na nej budete potrebovať silnú vôľu, presnú víziu a mnoho odhodlania, vďaka čomu vydržíte aj v slabších chvíľach. Avšak dobre odvedená práca prinesie svoje ovocie a potom oceníte všetko to úsilie.

Úspešní realitní makléri sú dobrým príkladom pre začiatočníkov, ktorí sa pokúšajú o niečo podobné. Cesta za sebarealizáciou však vyžaduje veľa úsilia a vytrvalej práce, čo už nechcú podstúpiť všetci. Je len na Vás, či sa pokúsite presadiť alebo sa vzdáte a prestanete na sebe pracovať. Aj preto sa k výsledkom dostanú len najlepší, za ktorými stojí vytrvalá práca. Ak ste presvedčení, že predaj realít je pre Vás správna cesta a máte aj odvahu, neváhajte - napíšte - zavolajte: Viac sa dozviete v Reality Exkluzív

 

Text : Róbert Bosák - pre Reality Exkluzív