Realitná kancelária Reality Exkluziv - predaj a prenájom nehnuteľností z okresu Lučenec, Levice, Rimavská Sobota, Poltár a okolie

Späť

Ako využiť voľnú izbu v 4-izbovom byte

Publikované dňa: 02.12.2017

Kúpa veľkých, viacizbových bytov sa v posledných rokoch dostala trochu do ústrania, čo však nespôsobuje len vyššia cena. Častým dôvodom je otáznik nad využitím prípadnej voľnej izby, čo niektorých kupujúcich odrádza, niektorých priam láka. Ak nájdeme vhodné spôsoby ako využiť každý kúsok voľného priestoru v interiéri, potom nám budú aj 4-izbové byty malé...

Dopyt po 4-izbových bytoch stúpa omnoho pomalšie ako pri objektoch s menšou výmerou. Kupujúci radšej uprednostnia obľúbené 2 alebo 3-izbové byty, na čo pri príprave projektov reagujú aj developeri. Situácia by sa však mohla zmeniť, ak by majitelia spoznali obrovské spektrum výhod, ktoré im voľná izba v 4-izbovom byte ponúka a zároveň im tým uľahčuje život.

Voľná izba nás zbaví budúcich starostí

Hlavným dôvodom kúpy veľkého bytu je snaha bývať v priestrannom vzdušnom priestore, ktorý poskytne dostatok miesta a súkromia všetkým členom rodiny. Pokiaľ sú kupujúcimi slobodní ľudia či bezdetné páry, zaobstaranie 4-izbového bytu sa môže javiť ako zbytočný luxus, no aj  tento krok prináša výhody, ak myslíme trochu do budúcnosti. Nikdy totiž nevieme, kedy nám voľná izba príde vhod, vďaka čomu sa vyhneme celému procesu sťahovania do väčšieho bytu.

Najčastejšie využitie voľnej izby v 4-izbových bytoch :

Detská izba – Kúpou 4-izbového bytu sa od rôznych starostí odbremenia najmä páry, ktoré plánujú deti. Tie budú môcť vyrastať vo vlastnej izbe, čím sa splní jedna z požiadaviek na ich zdravý vývin a základné materiálne zabezpečenie. Rodičia sa vyhnú procesu sťahovania, predaju menšieho bytu, čo v konečnom dôsledku prinesie výraznú finančnú aj časovú úsporu.

Izba premenená na šatník Nie je to len detská izba, kvôli ktorej sa kupujúcim začali páčiť veľké byty. V súčasnosti určite ide do módy využitie voľnej izby na účely priestranného šatníka, ktorý ocenia nielen dámy ale aj celá rodina. Ten nebude spĺňať iba praktickú funkciu, ale stane sa estetickým prvkom tvoriacim súčasť celého interiérového dizajnu.

Priestor na zariadenie pracovne4-izbové byty sú tou pravou nehnuteľnosťou na bývanie aj pre všetkých manažérov, obchodníkov, spisovateľov a zamestnancov pracujúcich z domu, ktorí si môžu danú izbu zariadiť ako pracovňu. Ušetria nielen na prevádzkových nákladoch za kanceláriu, ale hlavne si vytvoria priestor na prácu, vďaka čomu si nebudú nosiť robotu do spálne alebo obývačky.

Pri troche fantázie a schopnosti zrealizovať vlastné nápady môže voľná izba slúžiť na ďalšie možné účely. Podstatné však je, že práve vďaka týmto možnostiam sa kúpa 4-izbového bytu nestáva zbytočnou príťažou a so zvyšujúcimi sa nárokmi na bývanie dokáže spĺňať nadštandardné predstavy kupujúcich. Verím, že čoskoro sa už dočkáme návratu éry veľkých priestranných bytov a dopyt po 4-izbových objektoch bude na bytovom trhu opäť zohrávať kľúčovú úlohu.

Text : Róbert Bosák