Realitná kancelária Reality Exkluziv - predaj a prenájom nehnuteľností z okresu Lučenec, Levice, Rimavská Sobota, Poltár a okolie

Späť

Ako predať byt čo najvýhodnejšie vďaka spolupráci s realitnou kanceláriou

Publikované dňa: 20.8.2017

Referencie | Realitná kancelária Reality ExkluzívCieľom každého predaja bytu alebo domu je rýchly, transparentný a hlavne cenovo výhodný obchod. Dosiahnutie tohto cieľa závisí od voľby správnej stratégie a výberu vhodnej realitnej kancelárie, ktorá sa postará o celý priebeh predaja.

Na trhu pôsobí viacero realitných kancelárií, no len tie najlepšie predávajú výhodne a zároveň zákazníkom zabezpečujú nadštandardné služby. V takom prípade je nutné zamerať sa na jednu realitku schopnú prevziať zodpovednosť za celý proces obchodu. Výber tej správnej sa môže zdať ťažký, no ak vsadíme na odporúčania priateľov, nehnuteľnosť si rýchlo nájde majiteľa. 

Pozitívne referencie od priateľov sú pre výber správnej realitnej kancelárie smerodajné. Mnohí z nás s tým majú priaznivú osobnú skúsenosť, čo potvrdzuje aj tento krátky príbeh. 

„Po dlhšom zvážení a zohľadnení viacerých okolností som sa rozhodol predať svoj starší 1-izbový byt a nahradiť ho väčším 2-izbovým. Keďže som s predajom bytu nemal skúsenosti, oslovil som priateľov, ktorí už v spolupráci s realitnou kanceláriou nehnuteľnosť predali. Práve ich rady mi pomohli uvedomiť si, aké dôležité je zveriť predaj iba 1 realitke, samozrejme za predpokladu, že robí svoju prácu svedomito.

Pred oslovením realitky som mal pár požiadaviek, na ktorých splnení mi dosť záležalo. Byt som chcel predať v priebehu 3-4 mesiacov za čo najvyššiu ponuku a hlavne bez zbytočných starostí. Ak som chcel nájsť kupujúceho čo najskôr, mohol som osloviť viacero maklérov naraz. Šanca na rýchly predaj by bola síce vyššia, no ponuka by sa na portáloch zobrazila niekoľkokrát, čo by vytváralo dojem neschopnosti predať byt, s čím by prišiel nátlak na zníženie ceny. Riešením bolo nechať predaj 1 realitke, ktorá zverejnila na každom portáli len 1 inzerát s rovnakou cenou.  

Stratégia, ktorú mi priatelia poradili, sa ukázala ako správna. Prešlo len zopár dní a na ponuku reagovalo hneď niekoľko záujemcov, za čo vďačím práve realitnej kancelárii. Jej skúsenosti a schopnosť umiestniť ponuku na správne miesta mi priniesla okamžitý záujem, takže byt som mohol predať za čo najvyššiu možnú cenu do očakávaných 3-4 mesiacov. Navyše, realitka ma odbremenila od všetkých administratívnych úkonov, čiže predaj prebehol úplne jednoducho.“

4 nepísané pravidlá pri spolupráci s realitnou kanceláriou

Príbeh nášho priateľa je len jedným z mnohých, ktoré dopadli úspešným predajom bytu práve vďaka využitiu služieb realitnej kancelárie. Pre predávajúcich je názornou ukážkou ako sa môže nehnuteľnosť predať čo najvýhodnejšie. Pre zhrnutie uvádzame 4 jednoduché pravidlá, s ktorými dokážeme predať rýchlo, transparentne a za požadovanú cenu.

1.Vyberajte si na základe odporúčaní od priateľov, rodiny či kolegov

2.Pred oslovením realitky sa informujte o jej službách a referenciách

3.Vsádzajte len na 1 realitku, ktorá predá byt za najlepšiu možnú cenu

4. V snahe predať čo najrýchlejšie otvorene spolupracujte s realitkou

Ak hľadáte realitnú kanceláriu schopnú dotiahnuť obchod do úspešného výsledku, kontaktujte spoločnosť Reality Exkluzív. Naši makléri pôsobiaci v mnohých regiónoch Vám pri predaji nehnuteľnosti ušetria mnoho starostí. Stačí prísť s konkrétnou požiadavkou a zvyšok nechať na náš tím, ktorý Vám pri predaji zaručí komfort a nadštandardný servis. 

 

Text : Róbert Bosák pre Realitnú spoločnosť Exkluzív