Realitná kancelária Reality Exkluziv - predaj a prenájom nehnuteľností z okresu Lučenec, Levice, Rimavská Sobota, Poltár a okolie

Späť

Predaj rodinných domov v Lučenci a okolitých lokalitách

Publikované dňa: 21.10.2016

Rodinné domy na predaj v okrese Lučenec - ponuka: realityexkluziv.sk

 

Okres Lučenec. Región, ktorého realitný trh sa vyznačuje viacerými zaujímavosťami typickými len pre južné Slovensko. S tými sa stretneme priamo v meste aj v okolitých lokalitách, ktoré ponúkajú všetkým záujemcom o nehnuteľnosť svojské podmienky.  

Ako je v okresoch na južnom Slovensku zvykom, dianie na realitnom trhu sa odvíja najmä od predaja obytných nehnuteľností. Keďže novostavby pribúdajú v celom regióne veľmi pomaly, hlavná pozornosť kupujúcich sa zameriava na staršie objekty, pričom najčastejšie sa sledujú rodinné domy na predaj.

 Rodinné domy na predaj so značným podielom na trhu  

Jednou zo spomínaných zaujímavostí lučeneckého realitného trhu je vyšší podiel predaných rodinných domov. V porovnaní s regiónmi so silnejším trhom sa kupujúci v Lučenci a jeho okolí sústredia na rodinné domy podstatne viac. Spôsobené to je najmä nízkou cenou domov, ktorú dopĺňajú aj ideálne podmienky na pestovanie plodín. To vedie obyvateľov skôr ku kúpe domu, ktorý sa javí ako celkom dobrá alternatíva voči bytu. 

V Lučenci ide predaj starších rodinných domov

Nakoľko novostavby pribúdajú v celom okrese dosť pomalým tempom, kupujúcim neostáva nič iné, ako sa sústrediť na staršie rodinné domy. Tie sú však často lepšou voľbou, nakoľko ich zdobí pomerne nižšia cena a navyše sú situované v tichých uličkách na okraji mesta, čo je pre obyvateľov dostatočným lákadlom kúpiť dom aj za cenu potreby rekonštrukcie. Predáva sa však aj v širšom centre mesta, kde makléri hlásia vyšší záujem kvôli dostupnosti služieb.

Lacné rodinné domy na predaj v okolitých lokalitách

Ďalšou zaujímavosťou tohto južného regiónu je vysoký počet neobývaných rodinných domov v okolitých obciach. Obyvatelia, ktorí odišli za prácou na západ alebo do zahraničia po sebe zanechali neobývané rodinné domy na predaj, ktorých cena je viac ako príťažlivá. Spomenúť môžeme dedinky ako Rapovce, Šurice či Dobroč, kde sa niektoré rodinné domy predávajú aj od 10 000€. Za zmienku stojí aj Fiľakovo, ktoré ponúka takisto mnoho lacných domov vyhľadávaných najmä kupujúcimi, ktorí plánujú využiť dobré južanské podmienky na poľnohospodárstvo.  

Bez ohľadu na to, či hľadáte rodinný dom na predaj alebo inú nehnuteľnosť priamo v Lučenci alebo v ktorejkoľvek okolitej lokalite, spoločnosť Reality Exkluzív vám pomôže s požiadavkou nájsť svoje nové bývanie. Skúsenosti, seriózny prístup a kvalitné služby sú zárukou úspechu, ktorý je cieľom širokej siete realitných profíkov s perfektnými znalosťami miestneho trhu.

 

Text : Róbert Bosák