Realitná kancelária Reality Exkluziv - predaj a prenájom nehnuteľností z okresu Lučenec, Levice, Rimavská Sobota, Poltár a okolie

Späť

Predaj rodinných domov v okrese Rimavská Sobota

Publikované dňa:14.12.2016

Situácia okolo nehnuteľností v Rimavskej Sobote sa v posledných rokoch príliš nemení. Realitný trh si dlhšie udržiava stabilné tempo, ktorého úroveň závisí hlavne od predaja starších objektov, medzi ktorými nesmú chýbať rodinné domy situované buď priamo v meste alebo v okolitých lokalitách.

Práve predaj rodinných domov ovplyvňuje pokojný vývoj na trhu v Rimavskej Sobote a jej najbližšom okolí najviac. Spolu s bytmi sa tak starajú o aktivitu, ktorá je síce veľmi mierna, no nejaký pokrok tam cítiť. Posledné mesiace totiž potvrdzujú nárast obchodov s rodinnými domami, ktorých predaj by sa mohol postupne rozhýbať.

Dopyt po rodinných domoch na predaj začal rásť

Dôvodov, pre ktoré sa začal predaj rodinných domov postupné hýbať je viac, no za hlavné môžeme považovať chuť obyvateľov dopriať si pokojnejší život v súkromí. Na to je určený práve rodinný dom s rozľahlým pozemkom, ktorý navyše poslúži aj na rodinné grilovanie a pestovanie zdravých plodín. Obyvateľov s týmito záujmami je stále viac, čo sa odráža aj rastúcim dopytom po domoch ako najlepšej voľbe na bývanie.

Predávajú sa hlavne staré zrekonštruované objekty

Pre lokality na juhu Slovenska je typické, že tamojší záujemcovia pri kúpe domu uprednostnia  rekonštrukciu starého objektu pred novostavbou. V chudobnejších regiónoch, medzi ktorými nájdeme aj okres Rimavská Sobota, to platí dvojnásobne. Priestranný dom s veľkým okolitým pozemkom sa dá v tomto regióne kúpiť aj pod 25 000€, pričom pár tisíc vás vyjde ešte rekonštrukcia. V porovnaní s kúpou novostavby sa to však stále oplatí, obzvlášť ak je ponuka nových domov dosť mizerná.

V okrese sídlia opustené rodinné domy na predaj

Aj napriek stabilnému vývoju trhu bez nejakých značných výkyvov badať v okrese istý rast. Spôsobuje ho najmä dianie v okolitých obciach, kde stojí mnoho starých opustených domov. Tie začínajú zaujímať obyvateľov, ktorí si chcú kúpiť domček za nejakú rozumnú sumu mimo mesta a po rekonštrukcii objektu sa v ňom zabývať. Nakoľko z chudobného kraja uteká stále viacej ľudí, ponuka týchto domov je čoraz bohatšia.

Aj v regióne Rimavskej Soboty nájdete šikovných profesionálov, ktorí vám pomôžu s kúpou domu presne podľa vašich predstáv. Ponuka je silná v meste aj v okolitých dedinkách, takže vyberať je určite z čoho. Oslovte spoločnosť Reality Exkluzív a zverte snahu nájsť žiadanú nehnuteľnosť do rúk skúseným maklérom, ktorí vám pomôžu s vašim vysnívaným domom.

 

Text : Róbert Bosák