Realitná kancelária Reality Exkluziv - predaj a prenájom nehnuteľností z okresu Lučenec, Levice, Rimavská Sobota, Poltár a okolie

Späť

Správny výber podlahy...

Realitná kancelária Reality Exkluzív - Váš partner pre nehnuteľnosti

Publikované dňa: 30.5.2015 

Neodmysliteľnú súčasť našich interiérov tvoria aj podlahy, ktoré v domácnosti spĺňajú niekoľko významných funkcií naraz. Aj preto je určite správne prikladať zvýšený dôraz na výber konkrétneho typu podlahy a prispieť tak k zvýšeniu domáceho komfortu.

Kvalita, dizajn, životnosť a cena by mali byť pri výbere podlahy smerodajnými kritériami. Ak ich vezmeme do úvahy všetky naraz, budeme si vedieť vybrať lepšie, čo nám celkovo pomôže pri vytváraní dobrej atmosféry v príbytku. A tá sa zostavuje podľa konkrétneho charakteru bývania, čo platí aj pri kombinovaní podlahy s ostatnými časťami interiéru.

Pri výbere podlahy si všímajte :

Farebný podtón –Farebných odtieňov je mnoho a možností na kombinovanie ešte viac, takže vybrať si dokáže každý. Zapojte individuálny vkus s dávkou svojej kreativity a správna podlaha ladiaca s farbami v priestoroch bude hneď u Vás doma.

Vzhľad a kvalitu materiálu – Výrobný materiál robí veľa a okrem samotného dizajnu sa stará ešte o kvalitatívnu stránku. Tá je rovnako dôležitá, takže podceňovať ju sa nevypláca.

Súzvuk s nábytkom – Pokiaľ kupujete novú podlahu do miestnosti, kde ostáva starý nábytok, snažte sa o ideálny súzvuk materiálov. Štýlovo môžu vyzerať rôzne kombinácie, no pri niektorých to neplatí. Najmä kožené a vinylové povrchy sa nehodia k akémukoľvek nábytku.

Schopnosť zapadnúť k nehnuteľnosti – Podlahu treba vyberať aj podľa typu nehnuteľnosti, pretože mnohé krytiny sa nezlučujú s niektorými priestormi. Napríklad klasické parkety sa nemusia hodiť do modernej novostavby alebo starý dom s ľudovým zariadením by vyzeral divne s rustikálnou podlahou.

Interiér bez podlahy by nám výrazne komplikoval bývanie, takže výber vhodného typu povrchu je určite na mieste. Jeho zladenie so zvyškom domácnosti sa postará o štýlovú dizajnovú kombináciu vedúcu k dobrému pocitu z bývania a pri venovaní pozornosti kvalite danej podlahy aj k trvácnemu domácemu pomocníkovi.

Text : Róbert Bosák pre  Reality Exkluzív