Realitná kancelária Reality Exkluziv - predaj a prenájom nehnuteľností z okresu Lučenec, Levice, Rimavská Sobota, Poltár a okolie

Späť

Predaj nehnuteľnosti - náplň realitného makléra

Pracovné ponuky, obchodník, predajca | Realitná kancelária Reality Exkluzív

Publikované dňa: 2.6.2015 

Realitný trh je neustále v pohybe, takže obchody s nehnuteľnosťami sú vo veľkom realizované každý deň. Aj preto sú služby realitných maklérov neustále žiadané a ich úloha pri transakciách s rôznymi typmi objektov je neodmysliteľnou súčasťou celého procesu.

Každá dobrá realitná kancelária združuje viacerých maklérov, ktorí s ňou spolupracujú pri vybavovaní realitných obchodov. Ich práca spočíva v plnení požiadaviek klientov, ktorí chcú kúpiť, predať alebo prenajať nejakú nehnuteľnosť. Kvôli sprostredkovaniu obchodu oslovia danú kanceláriu a niektorý z maklérov sa následne zhostí tejto úlohy.

Náplň práce realitných maklérov :

Sprostredkovanie obchodu – Primárnou činnosťou makléra je sprostredkovanie obchodu s danou nehnuteľnosťou, pričom by mal využiť všetky svoje poznatky, skúsenosti a kontakty. Základom pre splnenie tohto cieľa je poznať realitný trh a aplikovať správnu stratégiu, vďaka ktorej sa obchod zrealizuje v rýchlom časovom slede za správnu cenu.  

Poradenstvo pre klienta – Realitný trh podlieha dynamickému vývoju a klient, ktorý pravidelne nesleduje aktuálnedianie, sa rýchlo stratív spleti noviniek. Aj preto sa makléri sústredia na samotné poradenstvo, ktoré k obchodu patrí a sami vyvíjajú snahu zasvätiť klienta do situácie. 

Prevzatie právnej agendy – Obchod s nehnuteľnosťou zahŕňa viacero právnych úkonov, bez ktorých nie je oficiálne ukončený, takže vybavovanie celej administratívy je povinnou jazdou. Kvalitné realitné kancelárie berú túto úlohu na seba a maklér sprostredkujúci predaj sa popri obchode postará o celý proces spojený s úradmi.

Uskutočnením obchodu sa spolupráca makléra s klientom nekončí a jeho služby by mu mali byť k dispozícií aspoň najbližší polrok. V tomto období si už predajca aj kupujúci alebo prenajímateľ a nájomník vedia zhodnotiť, či sú s realizáciou obchodu spokojní a či maklér splnil svoju úlohu.

 

Text : Róbert Bosák pre  Reality Exkluzív