Realitná kancelária Reality Exkluziv - predaj a prenájom nehnuteľností z okresu Lučenec, Levice, Rimavská Sobota, Poltár a okolie

Späť

Predaj bytov v okrese Levice sprevádza pestrá ponuka  

Publikované dňa: 1.7.2017

Byty na predaj Levice | Realitná kancelária Reality Exkluzív

Rast priemernej ceny bývania za m2, stúpajúci záujem kupujúcich či dopyt poháňajúci aktivitu developerov. Takýto priaznivý vývoj je obrazom realitného trhu vo viacerých slovenských regiónoch. Platí to aj v Leviciach, Želiezovciach, kde sa miestni makléri tešia pribúdajúcej práci.

Levický región je známy ako okres s najväčším počtom obcí spomedzi všetkých slovenských okresov. Napriek tomu to nie je rekordný počet dedín, ktorý podporuje aktuálny rast predaja bytov. Tie sú totiž situované priamo v meste Levice, Želiezovce ktoré ponúkajú čoraz lepšie podmienky na bývanie. To samozrejme využívajú aj kupujúci a v snahe nájsť si kvalitné bývanie priamo v meste sa sťahujú z celého okresu do voľných bytov na všetkých sídliskách. 

Pestrá ponuka bytov v celom meste

Staršie bytovky v okrajových častiach mesta, frekventované panelákové sídliská či centrum mesta so skvelou občianskou vybavenosťou. Každý kút Levíc, Želiezoviec ponúka dostatok možností na výber vytypovaného bytu rôznej veľkosti. Väčší podiel tvoria staršie byty, ktoré prechádzajú rozsiahlymi rekonštrukciami, no o nedostatku sa nedá hovoriť ani v prípade novostavieb, čo len potvrdzuje slová maklérov. Podľa nich je totiž ponuka bytov v meste ideálne vyvážená a nájde si v nej každý kupujúci.   

1 a 2-izbové byty – výhodná investícia

Každý kupujúci si hľadá byt v rámci možností, najmä tých finančných. Z tohto pohľadu sa ako výhodná investícia javia práve menšie byty, ktoré síce neponúkajú veľa miesta, no sú vhodné napríklad na prenajímanie. Je bežné, že majiteľom 1 a 2-izbových bytov splácajú hypotéku práve nájomníci, ktorí si nemohli alebo nechceli dovoliť platiť za niečo väčšie, vďaka čomu sa prenajímateľom vracia investícia do kúpy.

3 a 4-izbové byty – dostatok priestoru

Spokojnosť maklérov pôsobiacich v okrese Levíc sa netýka len malých bytov, nakoľko dopyt rastie aj v prípade 3 alebo dokonca až 4-izbových objektov. O tie sa zaujímajú kupujúci, ktorí vyžadujú dostatok priestoru a chcú súkromie pre každého člena rodiny. Častým javom začína byť aj kúpa týchto bytov zo strany bezdetných párov, ktorí myslia na budúcnosť a po narodení dieťaťa nemusia mať starosti a preplácať na sťahovaní z menšieho do väčšieho. 

Široká pôsobnosť realitnej spoločnosti Reality Exkluzív siaha aj na západ do celého levického okresu, kde aktuálny vývoj realitného trhu praje všetkým kupujúcim. Vďaka tomu máte skvelú príležitosť využiť služby šikovných profesionálov, ktorí vám ochotne pomôžu s výberov novej nehnuteľnosti a pomôžu vám splniť si sen o lacnom a komfortnom bývaní.

Text : Róbert Bosák pre Reality Exkluzív