Realitná kancelária Reality Exkluziv - predaj a prenájom nehnuteľností z okresu Lučenec, Levice, Rimavská Sobota, Poltár a okolie

Späť

Pri poistení nehnuteľnosti je kľúčový výber poisťovne a produkt

Realitná kancelária Reality Exkluzív - Váš partner pre nehnuteľnostiPublikované dňa: 24.5.2015 

Vlastníctvo nehnuteľnosti je dobrým spôsobom k tvorbe osobného majetku, no bez správnej starostlivosti o jej bezpečnosť a ochranu sa môže táto vízia rýchlo rozplynúť.

Medzi klasické riešenia ako si finančne ochrániť nehnuteľný majetok patrí aj poistenie.

Poistenie majetku je vôbec jedným z najžiadanejších a aj na Slovensku pribudne každý deň mnoho poistencov, ktorí sa snažia spraviť takýto preventívny krok a rozhodnú sa pre poistenie nehnuteľnosti. Avšak získať kvalitný produkt a neplatiť za nepotrebné parametre si vyžaduje prehľad a dostatok poznatkov.

Výber poisťovne

Prvým krokom k získaniu výhodnej poistky je voľba správneho poskytovateľa. Sympatie ani renomé nemusia zohrávať dôležitú úlohu, pretože konkrétna poisťovňa sa má vyberať podľa nastavených podmienok poistky. Poistenec sa má orientovať najmä na krytie rizík, celkovú cenu, mieru zabezpečenia či možnosť pripoistenia.  

Správne nastavenie poistky

Ak je poisťovňa jasná, ďalším krokom je správne nastavenie produktu. Dôležité je rozoznať jednotlivé typy poistky, pretože je rozdiel či máte poistenú nehnuteľnosť alebo domácnosť. V prípade vzniku poistnej udalosti sa bude náhrada škody posudzovať aj podľa tohto kritéria. Pri nastavení produktu nezabúdajte na presné vymedzenie obsahu poistky, ktorý je kľúčový.

Kvalitná poistka kryje tieto hlavné riziká :

-          požiar a výbuchy

-          škody po povodniach a záplavách

-          nárazy dopravného prostriedku

-          prírodné pohromy

-          prasknutie potrubia

-          poškodenia zo snehu a mrazu

-          vandalizmus, krádež a vlámanie

Pôsobenie poisťovní na finančných trhoch má odjakživa dlhodobú tradíciu a ich úloha pri poistení nehnuteľností je dôležitá pre milióny majiteľov po celom svete. Nie nadarmo sa týmto inštitúciám tak darí a obyvatelia ich využívajú ako vhodnú formu ochrany svojho majetku.

Text : Róbert Bosák  pre: Reality Exkluzív