Realitná kancelária Reality Exkluziv - predaj a prenájom nehnuteľností z okresu Lučenec, Levice, Rimavská Sobota, Poltár a okolie

Späť

Možnosti ako financovať kúpu nehnuteľnosti

Hypotéka, úver | Realitná kancelária Reality Exkluzív

Publikované dňa: 9.4.2015 

Súčasťou každej prípravy na kúpu nehnuteľnosti je hľadanie ideálnych finančných možností. Je jasné, že táto investícia vyžaduje veľký objem peňazí a preto je správne nájsť to najlepšie riešenie, pomocou ktorého tento krok zvládneme bez finančných problémov.

Najvyhľadávanejšie možnosti financovania :

Vlastné prostriedky

Najlepšou možnosťou ako nové bývanie financovať je využitie vlastných peňazí. Ak dokáže kupujúci uhradiť celú sumu iba z vlastných zdrojov, vyhne sa niekoľkoročným záväzkom voči iným osobám alebo inštitúciám. Pomer platov a cien nehnuteľností však väčšine Slovákov nedovoľuje zrealizovať takúto kúpu bez hľadania ďalších možností.

Využitie úverových produktov

Najčastejšou formou financovania bývania (nielen) u nás sú úvery. Pri kúpe nehnuteľnosti ide o hypotéky, ktoré sú presne určené na tento účel. Vďaka nim má mnoho Slovákov šancu dostať sa k vlastnému bývaniu aj v mladom veku bez väčších úspor, takže ich poskytovanie má svoj význam. Dobrou správou je, že v súčasnosti banky ponúkajú nižšie úroky a viaceré zaujímavé benefity, čo takisto žiadateľom dosť pomôže.

Kombinácia so stavebným sporením

Nemenej zaujímavou možnosťou financovania je využitie stavebného sporenia v kombinácií s vlastnými prostriedkami alebo hypoúverom. Takáto forma financovania sa stala obľúbená, pretože záväzky sa rozložia a kupujúci nie je závislý na peniazoch jedného poskytovateľa.

Možností ako financovať bývanie je viacero, no netreba zabúdať na dôležitosť individuálneho prístupu, ktorý zohráva pri výbere vhodného spôsobu kľúčovú úlohu. Každý kupujúci by mal zohľadniť svoje vlastné finančné zázemie a tomu prispôsobiť výber správnej možnosti alebo kombinácie viacerých foriem. Vďaka tomu sa môže dopracovať k efektívnemu financovaniu, prostredníctvom čoho môže bývať v novej nehnuteľnosti bez zbytočných finančných tlakov.

Pri výbere vhodnej nehnuteľnosti výrazne pomôže realitný maklér.  Pri výbere najvhodnejšej hypotéky najlepšie poradí špecialista, ktorý má prehľad o všetkých aktuálnych ponúkách v bánkách. V Lučenskom okrese - pri kúpe nehnuteľnosti získate všetky výhody priamo v realitnej kancelárií. Viac: o hypotekárnom úvere...

 

Text : Róbert Bosák