Realitná kancelária Reality Exkluziv - predaj a prenájom nehnuteľností z okresu Lučenec, Levice, Rimavská Sobota, Poltár a okolie

Späť

Byty na predaj v okrese Brezno

Publikované dňa: 19.3.2017

Rozvoj v oblasti služieb, postupne sa znižujúca nezamestnanosť alebo nádherné okolité prostredie, to všetko je celkom dobrou motiváciou pre život v Brezne. Mestečko v strede Slovenska si totiž získava srdcia kupujúcich a tí sa následne stávajú hrdými obyvateľmi, ktorí podporujú predaj bytov v celom okrese.

Okres Brezno je známy skôr dopytom po rekreačných sídlach v malých podhorských obciach ako masovou zástavbou bytov. Napriek tomu sa v regióne nájde vysoký podiel bytov, ktoré sú ideálnou voľbou pre ľudí hľadajúcich štandardné mestské bývanie v obytných domoch. Mesto Brezno totiž ponúka viacero výhod, ktoré lákajú záujemcov na kúpu bytu v niektorej z lokalít.

Ponuka bytov na predaj

Záujemcovia o kúpu bytu v okrese Brezno nemajú pri hľadaní vhodnej nehnuteľnosti príliš veľa možností. Voľné byty v aktuálnej ponuke síce umožňujú kupujúcim nájsť požadovaný byt, no vzhľadom na stagnáciu v oblasti realizácie novostavieb sú ich šance dosť obmedzené. Spôsobené to je aj mierne rastúcim dopytom, ktorý začal predbiehať ponuku a tým sa výber nehnuteľnosti zužuje. Dostatok voľných bytov a dobré podmienky na kúpu tak nájdeme len v niektorých častiach, konkrétne na sídliskách Západ a Mazorník.

Lákajú dostupné ceny bývania

Ponuka realít v Brezne bola odjakživa lákadlom hlavne vďaka atraktívnym cenám bývania. Tento trend platí dodnes a kupujúci so záujmom o byt v meste sa môžu tešiť na ceny, ktoré patria v rámci banskobystrického kraja k tým nižším. Pre porovnanie môžeme uviesť, že kým v Banskej Bystrici kúpite za 60 000€ zrekonštruovaný 2-izbový byt, v Brezne za tieto peniaze nájdete 3-izbovú novostavbu s výmerou okolo 70m2. V tých lepších prípadoch vás takýto byt vyjde pod 50 000€, čo sa už ako výhodná investícia do budúcnosti určite vyplatí.  

Predaj bytov v Podbrezovej

Bytový trh v okrese Brezno, to nie sú len nehnuteľnosti v centre tohto turisticky atraktívneho regiónu. Okrem samotného Brezna sa k bytom dostanete aj v Podbrezovej, ktorá je typickým priemyselným mestom s dostatkom starších, prevažne družstevných bytov. Makléri hlásia, že ponuka voľných neobsadených nehnuteľností tu je síce nižšia, no s pomocou ich práce sa vám podarí nájsť vhodný objekt, ktorý poteší rozumnou cenou a nižšími mesačnými nákladmi.  

Okres Brezno a jeho slabšia ponuka bytov na predaj vám dá pri kúpe vhodnej nehnuteľnosti dosť zabrať. Pomoc s celým procesom však ponúka realitná spoločnosť Reality Exkluzív a jej šikovní makléri, ktorí dobre poznajú miestny realitný trh. V prípade záujmu o realitné služby sa neváhajte obrátiť na skúsený tím profesionálov, ktorí vám pomôžu nájsť svoj vysnívaný byt.  

Text : Róbert Bosák